Veelgestelde Vragen

Waarom zou je met mijn programma wel resultaat hebben?

Hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen

Hoe kun je nou afvallen als je geen dieet volgt?
Mijn programma focust op emotie-eters. Wanneer vreetbuien stoppen, en je eet verder normaal, dan zul je gewicht verliezen. Verder kunnen er redenen zijn dat jouw lichaam vet vast houdt om letterlijk een barrière te vormen tussen jou en de rest van de wereld. Rond de pubertijd krijgen andere mensen een mening over jouw lichaam. Hierdoor voel je  je onprettig in je eigen lijf en zou je het liefst willen verdwijnen. Het hoeft dus niet seksueel misbruik te zijn. Iedere situatie waarbij je je onprettig voelde in je lichaam.  Stel je voor dat je 11 bent en je tante zegt hardop op een feestje hoe groot jouw borsten zijn gegroeid.  Hierdoor kun je je blootgesteld voelen. Als vrouw heb je waarschijnlijk vele verhalen waarbij jouw lichaam een punt van aandacht was.  Jouw onbewuste hersenen kunnen dit als een dreiging hebben geregistreerd.

In dit programma tacklen we deze onbewuste overtuigingen, zodat je vet kunt loslaten, ook al eet je hetzelfde. Je zult ook merken dat je vanzelf betere keuzes zult maken.

Ik heb al zoveel diëten gedaan, ik geloof er niet meer in dat dit voor mij ooit zal veranderen
Dit hoor ik heel vaak. En ik begrijp dat je dat denkt. Maar mijn aanpak is absoluut geen dieet. Eten is een symptoom, en een dieet is dus symptoom bestrijding. Ik pak de oorsprong aan van de reden waarom je je rot voelt en van waaruit je moet eten. Ook als je iemand bent die zegt zich nooit rot te voelen. Als je emotioneel eet dan is er iets aan de hand. En ik zal erachter komen!!
Ik wil liever niet terug naar mijn verleden. Dat is geweest, ik wil alleen maar focussen op de toekomst. Kan het dan ook werken?
Dit is een lastige vraag, waarbij ik neig naar nee. Tuurlijk kunnen we focussen op waar je heen wilt, maar dat is een beetje hetzelfde als wekelijks dure ontstopper in de gootsteen gooien, terwijl eigenlijk de loodgieter de buizen beter 1 keer goed kan schoonspuiten, zodat je jarenlang geen ontstopper nodig hebt.  Beter om eerst goed schoon te maken.

Met een schone voedingsbodem ervaar je in het heden minder problemen. Je bent minder prikkelbaar, minder snel op je teentjes getrapt of komt juist beter voor jezelf op.

Ik hoef niet perse af te vallen, maar ik denk wel dat ik emotioneel eet. Ik kan zonder iets lekkers niet rustig op de bank zitten.
Je hoeft geen overgewicht te hebben om emotioneel te eten. Ik had dat ook niet. Daarom dacht ik dat het niet echt een probleem was. Met deze methode ben Ik erachter gekomen dat die onrust rondom eten mij iets kan leren over mezelf. Dat er dingen zijn die ik nog moet verwerken. Als je dat eenmaal hebt gedaan vallen heel veel andere dingen ook op hun plek.
Ik heb weinig herinneringen van mijn jeugd, kan het dan wel werken?
Tapping is een heel intuïtieve methode. Door te focussen op wat je nu voelt komen er automatisch beelden omhoog van herinneringen wanneer je tapt.  Jouw hersenen kun je zien als een harde schijf. Herinneringen, met bijbehorende gevoelens, zijn gerangschikt op categorie.  Je hoeft hier niet actief iets voor te doen of iets specifieks te kunnen. Je voelt wat je voelt en je hersenen diepen de bijbehorende informatie op. Het is nog nooit gebeurd dat er niks omhoog kwam. Er is geen goed of fout. Maar meestal komt er iets omhoog dat je nooit in dezelfde categorie zou scharen, maar die je als je het gaat verwerken ineens toch gerelateerd lijkt te zijn. Bijvoorbeeld, een gevoel aan de grond genageld te staan.
Ik ben nogal nuchter en snap niet zo goed wat tapping is. Het klinkt een beetje zweverig. Is het dan wel iets voor mij?
Ik  vond het eerst ook heel raar. Natuurlijk. Het is ook een beetje gek. Knettergek. Maar ja, als iets werkt dan werkt het. Maar er wordt veel onderzoek gedaan naar de  effectiviteit van tapping. Zo is er al binnen 5 minuten een afname van het stresshormoon cortisol in het bloed waar te nemen. Hersenscans geven zichtbare afnames weer in de activiteit van de amygdala (het stress/alarmsysteem van de hersenen). Fysiologisch en psychologisch is in meerdere onderzoeken wetenschappelijk bewezen dat tapping  effectiever is dan reguliere “spraak” therapie en meditatie. Ook lijken de veranderingen blijvend. Zo is op de lange termijn een afname in de activiteit van de amygdala zichtbaar; de amygdala slaat dus minder snel en minder vaak alarm. Dit betekent minder stress en minder belasting op het zenuwstelsel en lichaam.

We weten al dat we onszelf ziek kunnen maken; Stress vergroot de kans op kanker, immuunziekten en hart- en vaatziekten. Ik geloof dat het ook andersom kan. Ik weet dat tapping daarbij een geweldige tool is om zowel fysiek als emotionele stress los te laten. Evenals negatieve overtuigingen.  Met tapping kun je met de audio’s oefenen om je overtuigingen een positieve vorm te geven. Door het tappen spreek je je diepste onbewuste hersenen aan. Zo vervalt de strijd met jezelf en met eten.

Kan ik de kosten declareren bij mijn zorgverzekeraar ?

Helaas. Tapping wordt (nog) niet vergoed door Zorgverzekeraars. 

Het is wel mogelijk om in termijnen te betalen zodat je de kosten kunt spreiden.

Kan ik ook losse sessies boeken?
Omdat je dit probleem al heel lang hebt zal het niet in 1 of 2 sessies zijn opgelost. Je gaat jezelf saboteren, dat garandeer ik je.  Omdat je terug wil naar wat je kent. Dat is wat er ook altijd is gebeurd met een dieet. In dit programma moet je er doorheen. Het is daarom niet mogelijk losse sessies te boeken. Voor je eigen bestwil. Omdat ik wil dat je dit keer wel slaagt. Emotioneel eten heeft vele lagen en je moet door alle lagen heen. Makkelijk? Nee. Maar als je daar eenmaal doorheen bent dan zul je zoveel lekkerder leven. Dit programma brengt niet alleen veranderingen in je eetgedrag, maar ook in je zelfvertrouwen, je relatie, je werk. Zonder dat het onnatuurlijk voelt. Maar juist vanzelfsprekend. Gewoon. Rustig.

Als je eenmaal een programma hebt doorlopen, dan is het wel mogelijk een losse opfris sessie te boeken.