Stuur mij een mailtje

Heb je vragen? Stel ze hier. Ik probeer altijd binnen 24 uur te reageren

Snoep, snoep, snoep! Overal is er snoep. In de supermarkt, op kantoor, thuis en in de auto. Hoe fijn dat er overal snoep is. Totdat snoepen een manier is om ongemakkelijke gevoelens van boosheid, verdriet en eenzaamheid te ontvluchten.
Al enige tijd zat ik niet lekker in mijn vel door persoonlijke omstandigheden. Snoep deed mij even deze ongemakkelijke gevoelens vergeten. Lange tijd had ik niet door dat ik te veel snoepte. Totdat ik ‘s ochtends wakker werd tussen lege zakjes. Een zakje snoep was in no time op en als
ik niet misselijk was maakte ik een tweede zakje open. Andere mensen lachten het weg en zeiden dan: ‘Ha ha ja bent gewoon snoep verslaafd. Niks om over in te zitten!’ Maar ik werd steeds dikker en ongelukkiger van mijn snoepgedrag.
In januari 2020 maakte ik gebruik van een food/feeling loskoppelgesprek, waarbij je  haar methode tapping (kloppen) kunt uitproberen. Tapping zou helpen om ongezonde gewoonten los te laten.

Alexis ontvangt haar mensen in een prettige en veilige omgeving. Tijdens het drinken van een kopje koffie onderzoekt ze eerst het probleem aan de hand van een vragenlijst. Daarna vertelt ze over haar tapping methode en doet ze voor hoe het werkt. Daarna ga je gezamenlijk met Alexis het tappen oefenen. Het is 'n simpele methode die snel is aan te leren. De methode kan simpel uitgelegd worden als het kloppen op verschillende gebieden van je gezicht, borst en onderarm. Tijdens het tappen zeg je hardop positieve affirmaties. Daarnaast benoem je ook de negatieve aspecten van je ongezonde gedrag. Op deze manier geef je jezelf en je probleem aandacht.
Het gesprek heeft mij veel opgeleverd. Ik heb de eerste drie weken helemaal niet gesnoept omdat ik er geen behoefde aan had. Maar eergisteren kreeg ik van een collega een dropje aangeboden. Het was zo’n krijtje waar ik dol op ben. Ik stopte het krijtje in mijn mond en het was heerlijk zoet maar ik besefte dat ik het niet meer nodig had omdat ik van Alexis had geleerd dat het dropje een illusie van veiligheid en geluk betekent.
Dus mocht je een probleem hebben met snoepen, eten of iets anders? Probeer Alexis’ tapping methode. Het is zeker de moeite waard!

Charlotte van den Berg

Salin Health & Yoga

Anna Spenglerstraat 65

Amsterdam

KVK: 34301774

 

Contact

alexis@salin.nu
0612307769
Facebook

Instagram

YouTube