Ben jij een emotie-eter?

Gedachteloos eten om niet te voelen.

Het lijkt bijna alsof je buiten jezelf treedt. Alle controle is even weg…. Heel kort, maar ineens heb je 5 of 10 of een heel pak koekjes weggegeten. Staand. Bij het aanrecht.

” Verdorie: Ik had het me zo voorgenomen…Hè, hoe kan dat nou?” 

Dit heet disassociatie.

Jouw hersenen willen jou beschermen van pijnlijke gevoelens en leiden je af met eten; het verdooft; geeft een zwaar en voldaan gevoel.

“Eten is mijn beste vriend en mijn ergste vijand”

 • Eet jij vaak om jezelf te troosten, belonen of als vlucht? Zit er dan geen stop op? Alsof je wordt gedreven te eten……
 • Voel jij teleurstelling, boosheid of zelfs walging als je in de spiegel kijkt?
 • Heb je de hoop opgegeven en je er bij neergelegd dat je toch nooit tevreden zal zijn met je eetgedrag, laat staan je lichaam?

Herken jij jezelf in deze voorbeelden?

Dan gebruik jij eten als vulling in plaats van als voeding. Eten als copingmechanisme om negatieve emoties te kunnen hanteren. 

  Ben jij helemaal klaar met deze ongezonde manier van omgaan met je problemen?

   

  • wil jij verlost zijn van deze strijd met jezelf en eten?
  • ben jij bereid om aan de slag te gaan met jezelf?

  Geef je dan op voor de gratis videocursus “Ontspannen Afvallen” en ontvang direct opdrachten en filmpjes in je mailbox.

   

   

   

  Meer rust rondom eten

  Dat leer je in deze gratis cursus. Je krijgt inzicht in wat je doet en waarom. Er zijn opdrachten om je patronen te veranderen en je leert de basis van tapping. Krijg in 10 dagen meer rust rondom eten! Begin NU meteen & bouw aan een gezondere relatie met jezelf & met eten.

  Tapping helpt om duurzaam af te vallen

  Tapping geeft naast inzicht in je patronen een fysieke verwerking van gevoelens van boosheid, verdriet en angst. Gevoelens die je waarschijnlijk al heel lang bij je draagt.

  Het vasthouden van deze gevoelens en overtuigingen houdt jou als het ware gegijzeld en zorgt dat je steeds weer jouw copingstijl (eten) inzet als tool om ermee om te kunnen gaan. 

  In deze cursus leer je de basis van tapping.

  Liever persoonlijke begeleiding?

  Snoep, snoep, snoep! Overal is er snoep. In de supermarkt, op kantoor, thuis en in de auto. Hoe fijn dat er overal snoep is. Totdat snoepen een manier is om ongemakkelijke gevoelens van boosheid, verdriet en eenzaamheid te ontvluchten.
  Al enige tijd zat ik niet lekker in mijn vel door persoonlijke omstandigheden. Snoep deed mij even deze ongemakkelijke gevoelens vergeten. Lange tijd had ik niet door dat ik te veel snoepte. Totdat ik ‘s ochtends wakker werd tussen lege zakjes. Een zakje snoep was in no time op en als
  ik niet misselijk was maakte ik een tweede zakje open. Andere mensen lachten het weg en zeiden dan: ‘Ha ha ja bent gewoon snoep verslaafd. Niks om over in te zitten!’ Maar ik werd steeds dikker en ongelukkiger van mijn snoepgedrag.
  In januari 2020 maakte ik gebruik van een food/feeling loskoppelgesprek, waarbij je  haar methode tapping (kloppen) kunt uitproberen. Tapping zou helpen om ongezonde gewoonten los te laten.

  Alexis ontvangt haar mensen in een prettige en veilige omgeving. Tijdens het drinken van een kopje koffie onderzoekt ze eerst het probleem aan de hand van een vragenlijst. Daarna vertelt ze over haar tapping methode en doet ze voor hoe het werkt. Daarna ga je gezamenlijk met Alexis het tappen oefenen. Het is 'n simpele methode die snel is aan te leren. De methode kan simpel uitgelegd worden als het kloppen op verschillende gebieden van je gezicht, borst en onderarm. Tijdens het tappen zeg je hardop positieve affirmaties. Daarnaast benoem je ook de negatieve aspecten van je ongezonde gedrag. Op deze manier geef je jezelf en je probleem aandacht.
  Het gesprek heeft mij veel opgeleverd. Ik heb de eerste drie weken helemaal niet gesnoept omdat ik er geen behoefde aan had. Maar eergisteren kreeg ik van een collega een dropje aangeboden. Het was zo’n krijtje waar ik dol op ben. Ik stopte het krijtje in mijn mond en het was heerlijk zoet maar ik besefte dat ik het niet meer nodig had omdat ik van Alexis had geleerd dat het dropje een illusie van veiligheid en geluk betekent.
  Dus mocht je een probleem hebben met snoepen, eten of iets anders? Probeer Alexis’ tapping methode. Het is zeker de moeite waard!

  Charlotte van den Berg

  Salin Health & Yoga

  Anna Spenglerstraat 65

  Amsterdam

  KVK: 34301774

   

  Contact

  alexis@salin.nu
  0612307769
  Facebook

  Instagram

  YouTube