Er zijn 6 verschillende weight loss blockers;  Onbewuste blokkades die jou belemmeren om af te vallen. 

Nummer 1 is : “Liefdevolle gevoelens zitten in jouw eten”.

We hebben allemaal eten dat we niet kunnen weerstaan; voor mij scoren chocolade milkshakes heel hoog.

Vraag jezelf eens af wat het is dat dat eten zo onweerstaanbaar maakt? Wat is het verhaal erachter? 

Ik ging s’ winters ieder weekend schaatsen op het leidseplein. Na afloop ging ik met mijn vader naar de nieuwe Burger King. Als Amerikaan genoot hij hier heel erg van, het deed hem denken aan zijn moeder die op de bbq de lekkerste cheeseburgers grilde. De burger King grilde ook de burgers en dat werd veelvuldig herhaald en geprezen. Het was knus en gezellig.  Ik zie hem zo voor me hoe zijn hele gezicht oplichtte bij die eerste slok milkshake. Hij kon daar zo van genieten.

Nou, je begrijpt het al….zo een milkshake triggert bij mij allerlei positieve associaties en gevoelens. Een echte smartlap!

Waar heb jij een zwak voor?

Doe even mee met deze korte oefening en bedenk:

  • Waar heb ik een zwak voor?
  • Wat is jouw eerste herinnering aan dat eten?

Deze weight loss blocker komt dus voort uit een positieve herinnering die jij hebt met iemand waar je van houdt.

Bij stress, verdriet of eenzaamheid wil jouw onderbewuste jou beschermen en ….BAM.. werpt suiker/ chips op als oplossing. Zo ervaar je positieve gevoelens. Die zijn immers aan elkaar gekoppeld geraakt.

Maar het is dus niet zo dat het eten zelf jou fijne gevoelens bezorgt, het is de herinnering aan die persoon.

Met tapping kun je je hersenen als het ware herprogrammeren: Zo kun je je gevoelens en eten van elkaar gaan scheiden.

Zo kun je stoppen na een een paar stukjes chocola, zonder dat je de hele reep hoeft weg te kauwen.

Corona veroorzaakt gevoelens van eenzaamheid, stress en onzekerheid. 

Grote kans dat jij nu grijpt naar comfort food om jezelf van deze gevoelens te bevrijden.

Helaas is de verlichting slechts tijdelijk. Na het snoepen/snaaien voel je je juist slechter over jezelf.

Daarom heb ik JUIST NU een corona actie die duurt tot het einde van de quarantaine, waarbij ik mijn weekenden beschikbaar stel om mensen (JUIST NU) te helpen met hun emotie-eten. 

Bevrijd jezelf van je allergrootste craving in een food exposure sessie van 1,5 uur! Voor 67 euro (meestal 139 euro!)

Je zult versteld staan dat die milkshake, die dropjes of die chips ineens hun grip op jou hebben verloren. Als je de gevoelens eruit haalt voelt die milkshake ineens heel neutraal.

Maar op dit moment geven die snacks jou nog teveel positieve gevoelens, zodat het voelt als een straf om ermee te stoppen.

Haal het verhaal, de smartlap eruit en je hebt geen motivatie en doorzettings-vermogen meer nodig!

Lees hier de ervaring van Charlotte die sinds haar food exposure sessie helemaal is gestopt met snoepen! 

Snoep, snoep, snoep! Lange tijd had ik niet door dat ik te veel snoepte, totdat ik ‘s ochtends wakker werd tussen lege zakjes en ik merkte dat het een manier was geworden om ongemakkelijke gevoelens van boosheid, verdriet en eenzaamheid te ontvluchten. Ik werd steeds dikker en ongelukkiger van mijn snoepgedrag.
In januari maakte ik gebruik van een food/feeling loskoppelgesprek. Het gesprek is nu 8 weken geleden en heeft mij veel opgeleverd. Ik heb sindsdien helemaal niet meer  gesnoept omdat de behoefte ineens weg was. Eergisteren kreeg ik van een collega een krijt-dropje aangeboden, waar ik dol op ben,maar ik hoefde er niet meer dan 1. Het was heerlijk zoet, maar ik had het niet meer nodig. Omdat ik nu weet dat die zoetigheid een illusie van veiligheid en geluk betekent. 
Dus mocht je een probleem hebben met snoepen, eten of iets anders? Probeer Alexis’ tapping methode. Het is zeker de moeite waard!

Charlotte van den Berg