Corona en overgewicht

Schrok jij ook van het bericht dat 80 procent van de corona patienten die op de intensive care ligt overgewicht heeft? (bron)(bron) 

“…vetweefsel lijkt een rol te spelen in het verder verslechteren van het longbeeld. Het virus bindt zich aan een receptor (ACE2) die aanwezig is in vetweefsel, onder andere bij de longen. Vermoedelijk geldt: hoe meer vetweefsel, hoe meer het virus zich ‘prettig’ voelt en zich gemakkelijker vermenigvuldigt in het lichaam.” (zorgwijzer)

corona virus

Ik schrok hier in ieder geval wel van. Maar niet alleen het Covid-19 virus, ook andere virale en bacteriële infecties zijn ernstiger en verlopen met meer complicaties als je overgewicht hebt

….En meer dan 50% van de Nederlanders heeft overgewicht!

Misschien is dit wel het moment om jouw eetgedrag onder de loep te nemen. Want …..ben jij sinds corona slechter gaan eten?

Ik in ieder geval wel, ook omdat ik geen sportles meer geef, zit ik veel vaker op de bank met een glaasje wijn en een zak chips. Ook was ik weer teruggevallen op suiker eten; taarten bakken met de kinderen…. en opeten.

Ineens voelde ik me daar niet meer lekker bij. Dankzij tapping ben ik weer ‘back on track’.  Maar het fascineert mij hoe stress/ verandering voor mij altijd samenvalt met eten. En hoe ik dan “vergeet” te tappen, of liever gezegd ik steek mijn kop even in het zand.  Omdat ik gewoon even slecht WIL eten en teveel WIL drinken. Het is iets destructiefs, een copingstrategie.

Gelukkig haalt mijn bewustzijn me altijd weer in en dan pak ik mijn goede gewoontes met behulp van tapping weer op.  

Ik heb lange tijd niet zo een periode gehad, en het is geen drama als je dit weleens doet, zeker als je blijft sporten, maar de keiharde werkelijkheid is dat heel veel mensen structureel emotioneel eten en dat dat ongezond is. Zeker nu.  

En dus tijd om dit aan te pakken lijkt me. Ik  weet zeker dat ik niet de enige ben die door stress meer en slechter gaat eten.

Ik sta jou graag juist nu bij om aan de slag te gaan met de emotionele/ psychologische aspecten van jouw eetgedrag.

Ga alsjeblieft niet op een crash dieet, hierdoor ontstaan vitamine tekorten en deze verlagen de weerstand juist! En op de lange termijn werkt het averechts. Dat weet je waarschijnlijk dondersgoed!

Corona brengt ons ook een groter besef van hoe druk we het eigenlijk normaal gesproken hebben, hoe mateloos we consumeren. Qua kopen en qua eten. 

Ik hoop dat dit bewustzijn jou nu de ogen opent en aanzet om nu ECHT aan de slag te gaan met jouw eetgedrag.  

Pak het aan bij de wortel zodat je duurzaam, gezond en ontspannen kunt afvallen

Ik heb nu een corona actie die duurt tot het einde van de quarantaine, waarbij ik mijn weekenden beschikbaar stel om mensen (JUIST NU) te helpen met hun emotie-eten. 

Bevrijd jezelf van je allergrootste craving in een food exposure sessie van 1,5 uur! Voor 67 euro (meestal 139 euro!)

Je zult versteld staan dat die stroopwafels, die dropjes of die chips ineens hun grip op jou hebben verloren. Want eten geeft jou iets. Ermee stoppen voelt nu als een straf. En dat kun je met alleen motivatie en doorzettingsvermogen niet eindeloos weerstaan.

Lees hier de reviews!

De coaching sessie is online via zoom.  Zorgt dat je dan iets bij je hebt dat je niet kunt weerstaan, bijv chips of chocola en dan kijken we welke gevoelens er omhoog komen. Met tapping koppelen we dan de gevoelens los van het eten. Ineens heeft die stroopwafel niet meer zoveel grip op jou. En kun je het best laten staan. De obsessie is eraf. Het moeten, die onrust is eraf!

Online kunnen we net zo veel bereiken, dus geef je nu op en pak de controle terug over je eetgedrag.